Seçim Kazanma Sanatı
Yeni Kitabım Bu Hafta Yayına Çıktı!
Aday, gördüğü sorun karşısında düşüncesini ortaya koyan ve bu sorunu çözmek için kendisine taraftar bulan, taraftarını ikna eden kişidir. Platon’dan Makyavel’e, Thomas More’dan Nizamü-l Mülk’e, Bacon’dan Sun Tzu’ya, Timur’dan Lenin’e, Gobels’den Salazar’a, Yusuf Has Hacib’den Şeyh Edebali’ye kadar; devlet, siyaset, seçmen üzerine onlarca kitap kaleme alınmıştır. Kimi aday, hedefe ulaşmak için kullanacağı tüm yolları mübah saymış, kimi de seçimi bir etik-ahlak meselesi olarak görmüştür. Her iki görüşün ortak olduğu tek bir nokta bulunmaktadır. O da seçmenin çıkarlarını gözetme ilkesidir. Netice olarak adayın misyonu, seçmenin beklentilerine yanıt bularak ve onların çıkarlarını koruyarak, uygun bir nizamı elde etmektir.
ÖNSÖZ
Seçmek ve seçilmek, insanlık tarihi kadar eski bir davranış şekli. Dünyada iyi-kötü yapılan her şeyin temelinde bir seçme hadisesi bulunur. Bir sistemin ilerleyebilmesi de ancak, o sistemi geliştirmeye aday olanın, iyi yetişmiş olmasına, etik yasalara ve yerel-evrensel değerlere sahip çıkmasına bağlıdır. Seçmen olan yerde; ikna, hitabet, söylem çözümlemesi, dil psikolojisi, propaganda, iletişim gibi kavramlar yer alır.
Ve önemle hatırlatmak isteriz ki, temelinde iyi niyet barındırmayan hiçbir seçim stratejisi, seçmen davranışlarında ileriye dönük kalıcı olamayacaktır. Kısa vadede hedefine ulaştıran bu strateji, uzun vadede er ya da geç kaybetmeye mahkumdur.
“Türkiye’de Yönetim Becerileri ve Liderlik” kitabımızın devamı niteliğinde olan bu kitap seçmene; neyin, nasıl anlatılacağının yöntemlerini sunmakta, onunla iletişim kurmanın, onu ikna etmenin esaslarına değinmektedir. Kitabın, seçmen davranışlarını anlamada, seçim stratejisi oluşturmada adaylara katkı sağlayacağını umuyoruz.
Kamil SÖNMEZ
Ankara 2018
Yorum Yap